Spillselskap lover full åpenhet - svarte på Facebook  - densistebookmaker

Spillselskap lover full åpenhet – svarte på Facebook 

Coolbet har lovet å være spillbransjens mest transparente selskap. Og holder hva de lover. 

Torsdag stilte Coolbets Mikael Mellqvist i et nettmøte for å svare på smått og stort om det som foregår i bransjen han har vært en del av i en årrekke. Han har førstehånds kunnskap om Coolbet spesielt og spillbransjen generelt, og lover full åpenhet: På Facebook-sidene til «Den siste bookmaker» inviterte han til å spørre om hva som helst – og lovet svar.

– Vi har sagt vi skal være det mest åpne og transparente spillselskapet, så dette nettmøtet er en naturlig oppfølging av dét. Gjennom dokumentarserien «Den siste bookmaker» viser vi frem mye av det som foregår, men det er nok mange som fremdeles har spørsmål. Jeg lover å svare etter beste evne på hva det måtte være, sa Mellqvist.

Spillselskap lover full åpenhet – spørsmålene

Dette er et utvalg av spørsmålene som kom – og svarene Mellqvist ga:

Spørsmål: Hvor alvorlig tar dere på ansvarligspill? Hvilke forebyggende midler brukes hos dere internt mot spillerne?

Svar: Ansvarlig spill har topprioritet. Vi har for eksempel dedikerte personer som går igjennom to rapporter hver eneste dag og jobber proaktivt med dette temaet.
Vi forsøker også å være forholdsvis restriktive med bonuser og andre ting som kan være triggende.
Jeg vil også fortelle om Rofus som Danmark har gode tall med. Et slikt system burde Norge også få i et regulert marked.

Spørsmål: Hva er de fire største sportene dere får inn spill på utenom fotball?

Svar: Det er ishockey, tennis, basket og E-sport. Ikke nødvendigvis eksakt i den rekkefølgen.

Spørsmål: Hva er Coolbet sitt slagord, og hvorfor?

Svar: Slagordet er «Bet Cool – Stay responsibly» eller på norsk «holde hodet kaldt – spill ansvarsfullt». Ansvarlig spill har øverste prioritet.

Spørsmål: Hvor mye er det meste noen har vunnet på et enkelt spill?

Svar: I Coolbet er det denne oddskupongen. Men tidligere i bransjen opplevde jeg at en polakk satte en odds på over 200000 – husker ikke hvor mye han satset, men selv med en krone ble det jo julaften. I casino er det selvsagt helt andre summer og vi snakker mange, mange millioner.

Spørsmål: Er noen slotmaskiner bedre enn andre med tanke på vinnersjanse?

Bra spørsmål og her er svaret ja. Payback varierer, og i de aller fleste tilfellene kan du finne den i spillregler. Under er et eksempel jeg tok fra spillet «Vikings go to hell». Absolutt verdt å sjekke før man spiller.

Spørsmål: Tror du dere noen gang får slutt på monopolet til norsk tipping og kommer dere inn på det norske markedet?

Svar: Her er svaret ja. Det er ikke et spørsmål om, men når det blir lisens i Norge. Sverige åpner opp 1. januar 2019 og Norge vil følge etter. Coolbet vil søke svensk lisens og selvsagt også norsk lisens når det blir mulig.

Spørsmål: Hvilke lag spiller VM-finalen i år?

Svar: Jeg er med i mange interne tippekonkurranser og der er stalltipset mitt Frankrike mot Tyskland. Hadde ellers vært gøy om Belgia fikk det skikkelig til i dette mesterskap – samt selvsagt Sverige. Jeg har svensk pass, så det er mitt favorittlag i sommer.

Spørsmål: Er gevinster på slots basert på andres tap?

Svar: Alle spill og gevinster er helt tilfedlig (random) med RNG (Random Number Generator). Generatoren har ikke noe minne om du har vunnet eller tapt ditt siste spill når du gjør ditt neste spill.
Men spillene har en teoretisk tilbakebetalingsprosent, la oss si på 96.5%, som betyr at du får 0.965 tilbake på hvert spill rent teoretisk. På kort tid kan din tilbakebetaling være både høyere eller lavere, men over lang tid vil den være på det nivået.

Spørsmål: Skal dere ta med kunder på fotballtur til Liverpool?

Svar: Det skal du ikke se bortifra. Nå så vi Liverpool på siste kundetur sammen med lag som WBA, Northampton, Coventry, Stevenage og Plymouth. Vi liker å variere, men samtidig så drar vi dit kundene våres vil. Kanskje vi kjører en avstemning på Coolbets twitterkonto på dette temaet.

Spørsmål: Hvem mener dere er deres største seriøse konkurrent på nordiske bettingmarkedet de neste 10 årene?

Svar: Jeg tipper at Svenska Spel, Dansk Tipstjeneste og Norsk Tipping er størst i respektive Sverige, Danmark og Norge i et regulert nordisk marked. I Norge tror jeg så at Coolbet og Unibet vil være de to største etter Norsk Tipping – som fort har økt sine markedsandeler i et regulert marked.

Spørsmål: Hvordan setter oddseksperter en linje ved feks 1×2 utfall? Hva hvis kundene bare spiller på et eller to av alternativene? Hvordan kan man da vite at man tjener penger og kan drive som bookmaker? Det har jeg aldri skjønt…

Svar: På fagspråket heter det at man skal balansere boka så godt det går, men vi kan aldri være garantert å tjene penger hele tiden. Noen kvelder/uker/måneder kan ende i minus, men i det lange løpet så blir det riktig margin og da tjener vi penger. Generelt sett spiller veldig få U. Så U i kamper er ofte veldig gunstig for bookmakere.

Spørsmål: Fantastisk med denne åpenheten. Er dette en policy dere går all in for også fremover?

Svar: Takk:-) Ja, denne åpenheten skal vi fortsette med. Jeg vil tro det kommer flere nyheter innenfor samme tema fremover også.

Spørsmål: Hvorfor har spillselskaper bare utestengelse på 6 mnd eller mindre?

Takk for å bringe opp et viktig tema. Vi kan utestenge lengre hvis man kontakter support, men vi skal se på en løsning slik at det valget også kan bli tilgjengelig som et alternativ på siden.
Jeg tar den dialogen videre.

Den siste bookmaker – episodene så langt:

Episode 1: Velkommen på innsiden av spillbransjen

Episode 2: Taper stort når Manchester United snur

Coolbets dokumentarserie «Den siste bookmaker» kan du følge i flere kanaler:

Facebook

Instagram

YouTube

 

NYHETER