- Bookmakerne blir borte. Vi er de siste igjen. - densistebookmaker

– Bookmakerne blir borte. Vi er de siste igjen.

«Den siste bookmaker»: I en sjeldent åpenhjertig dokumentar letter bookmakeren Coolbet på sløret og slipper et filmteam til på innsiden.

Over en periode på ni uker har den prisbelønte TV-dokumentaristen Even Evensen og hans Moonlanding tatt pulsen på bookmakeren Coolbet på deres hovedkontor i Estland. Selskapet tilstreber å etterleve sin visjon om fullstendig åpenhet overfor spillere, kunder og relevante samfunnsaktører.

– Coolbet har alltid hatt et mål om å være det mest åpne og transparente spillselskapet. Vi vil vise hva og hvem vi er og hva vi står for, sier Senior brand manager Mikael Mellqvist.

Hans sjef, bettingselskapets grunnlegger og CEO Jan Svendsen, følger opp:

– Det er helt greit at dere slipper til og viser hvordan vår hverdag er. Det er mange myter om denne bransjen som er skapt av mennesker som overhodet ikke har peiling. Ofte av folk som som har en agenda og som ønsker å beskytte monopolet som er i Norge.

Den første episoden kan du se her

Veteraner gikk sammen

Prisen som «årets startup» i 2017 henger høyt i firmaet.

Mellqvist og Svendsen har i en årrekke vært nøkkelfigurer i den europeiske spillbransjen. De har forent krefter i et selskap de mener er den siste bookmaker som er igjen.

– Den tradisjonelle oddsetteren med fokus på sport og spill ser vi nesten ikke lenger. Alle andre driver først og fremst med casino og poker og har odds på si, hevder Mellqvist.

– For oss er det helt annerledes. Vi har først og fremst fokus på fotball, OL, langrenn og MGP og spill på dette. Vi tar utgangspunkt i gleden over sport – live og på TV – og den ekstra spenningen det er å ha en bong ved siden av.

Setter odds selv

Sjefen hans, Jan Svendsen, har skapt en formue i tidligere engasjementer i bransjen og har betydelige oppgaver som selskapets øverste sjef. Det er imidlertid ikke til hinder for at han stadig selv er på gulvet for å gjøre grovjobben. Han setter odds selv.

Her i Coolbets sportsavdeling får de ofte besøk av sjefen sjøl. Jan Svendsen er ofte den som setter oddsene selskapet tilbyr.

– Selvsagt gjør jeg det. Det er en av de viktigste oppgavene jeg har at vi tilbyr den både den rette og også den beste oddsen for våre spillere, smiler han.

Det er en oppgave han har holdt fast med helt siden hans spede start i spillbransjen, bekrefter sønnen Yannick Svendsen, som nå er CFO og ansvarlig for Coolbets økonomi.

– Jeg fikk ikke betting inn med morsmelka, for min mor kan ikke så mye om dette, for å si det sånn. Men pappa har satt odds samtidig som han har passet på meg så lenge jeg kan huske, flirer han.

Sette denne?
Norsk idrett går glipp av millioner

NYHETER