Dette betyr Coolbets slagord: Jobber med ansvarlig spill hver dag

Coolbet jobber med ansvarlig spill hver dag

«Stay cool. Bet responsible». Coolbets slagord levner ingen tvil om hvor de skal ha sitt hovedfokus: Ansvarlig spilling.

– Jeg har jobbet i flere spillselskaper tidligere, men merket et helt annet fokus på ansvarlig spill da jeg kom hit. Coolbets slagord prøver vi å etterleve i alt vi gjør, sier Viktor Tamm. Han er Head of Services og har et det svært viktige ansvaret for at Coolbets slagord etterleves i praksis. Kundeservice, inn- og utbetalinger fra kunder og ansvarlig spill er grovt skissert hans viktigste arbeidsoppgaver.

Åpne om henvendelser

Hittil i år har Coolbet i snitt gjort nesten én henvendelse hver dag til spillere de mistenker kan ha et usunt spillemønster. De har som mål å være det mest åpne selskapet i bransjen, og forteller på vår forespørsel at de gjennom eposter og telefoner har kontaktet 166 kunder i sakens anledning.

Viktor Tamm er øverste sjef for ansvarlig spill i Coolbet.

– Vi har rutiner som skal plukke opp spill som avviker fra normalen, og vi jobber kontinuerlig for å utvikle disse. Vi er et relativt ungt selskap og har forbedringspotensiale også her. Derfor har vi denne våren hatt 70 ansatte på et to dagers seminar med internasjonale eksperter på ansvarlig spill. Målet er å drille hele organisasjonen på temaet for å sette alle istand til å håndtere det, sier Tamm, som også skuler til andre deler av bransjen for å finne tips og inspirasjon til beskyttelse av problemspillere.

Daglige rapporter

Helt konkret får Tamms avdeling hver dag rapporter som viser det som kan være et tegn på spillproblemer. Endring i spillemønstre eller innskuddsmønstre er noe man følger med på. De overvåker også alle spillekontoer og hvor mange betalingskort som er registrert på disse.

– Andre ting vi ser på er hvor mye tid kunden bruker på websiden, hvordan de snakker med support – om de sier noe som kan tyde på spilleproblemer. Og om de kansellerer uttakene sine før de blir godkjent, selv om vi normalt godkjenner uttakene relativt fort – etter tre timer i gjennomsnitt.

– Vi sitter ikke og venter. Spilles det for hardt, reagerer vi umiddelbart, understreker Viktor Tamm.

Coolbets slagord: Personlig erfaring

I Tamms avdeling er Geir Rødningsby leder for kundeservice, og er med det en nøkkelskikkelse i jobben med Coolbets slagord om ansvarlig spill.  Det er et tema han har førstehåndskunnskap om gjennom personlige erfaringer.

– Jeg har personer svært nær meg som er spillavhengige. Jeg har sett hvor ekstremt det har vært på nært hold og hvordan det har påvirket livene deres, forteller han i denne ukens episode av «Den siste bookmaker».

Episode 1: Bli med på innsiden av spillbransjen

Episode 2: Manchester United snur på overtid – spilltoppen taper stort

NYHETER