Eirik Aase er Kongen av England - densistebookmaker

Eirik Aase er Kongen av England

Eirik Aase spilte seg helt til topps med en saftig 318-oddser, da bookmakerne arrangerte sin populære odds-konkurranse Kongen av England.

31-åringen er barneskolelærer med en over gjennomsnittet stor lidenskap for nivå 2 i engelsk fotball. Championship. Favorittlaget er Blackburn, men Eirik Aase følger hvert eneste spark på lærkula i ligaen man aldri kan være bastant i forhåndstipsene.

Det var også fra Championship Jærbuen skrudde sammen sitt mesterverk av en oddsbong for å vinne bookmakerne i Tallinns nylig avsluttede “Kongen av England”. 318,49 i odds på 5 kamper. Den siste satt i boet onsdag kveld, da Swansea vant 1-0 hjemme i Wales mot Coventry. Som resulterte i en samlet premiesjekk på 60 000 kroner. I tillegg til de snaue 32 000 kronene vinnerbongen returnerte for en innsats på 100 kroner.

-Det var en helt ubeskrivelig følelse, og enormt nervepirrende å se Swansea vinne over Coventry i siste kamp jeg manglet på bongen. På overtid hadde Coventry en dødball som gikk like utenfor. Da var hjertet i halsen. Jeg følte meg rimelig sikker på sammenlagtseier med vinnerbongen trygt inne. Om noen hadde toppet min 318-oddser, hadde de fortjent hver ei premiekrone, sier nyslått “Kongen av England”-vinner Eirik Aase.

Les mer: 2020-Et annerledes rekordår

Championship-orkakelet Eirik Aase

Han er også mannen bak nettsiden ChampionshipNorge. Jærbuen har utmerket seg med teft for gode oddsspill i konkurranser tidligere også. Som da bookmakerne i Tallinn arrangerte NM i odds. Der endte Aase som treer til slutt, slått av sambygding Petter Varhaug.

Søndag var revansjen et faktum i en konkurranse det handler om å sette høyest mulig odds på en og samme bong.

-Det var frustrende å se seieren glippe i odds- NM, så dette var en skikkelig opptur. Nå gleder jeg meg bare til å oppleve Championship live igjen sammen med bookmakernes kunder. Forhåpentligvis blir dette mulig igjen til høsten, sier Eirik Aase videre.

Han ventet til siste konkurranseuke med å sette inn seiersstøtet. Fem kamper fra Championship satt klokkerent, der to høyoddsere var grunnlaget for 318 i totalodds.

-Jeg forsøkte å prikke inn noen vinnerbonger gjennom måneden, men trodde egentlig løpet var kjørt da lederbongen var oppe i hele 240 i odds. Derfor måtte jeg sette opp en skyhøy bong i forsøk på vinne. I Championship er de fleste kamper jevne, hvor det ofte er marginer som avgjør. Bristol City hadde ny manager på plass, samtidig som Middlesbrough hadde tapt fire av sine fem siste hjemme. Derfor virket det ikke helt utenkelig at The Robins kunne overraske, og oddsen var i mine øyne overraskende høy. Wycombe Wanderers er soleklar jumbo i Championship, men det har knapt vært en kamp hvor de ikke har vært vonde å møte for motstanderne. Ettersom det har lugget litt for Reading i det siste, tenkte jeg at det kunne være en mulighet for Wycombe-seier dersom de hadde marginene på sin side. Noe de definitivt hadde med tanke på Readings straffebom og det faktum at de spilte slutten av kampen med ti mann, forteller Eirik Aase om de tyngste vurderingene bak vinnerbongen.

Les mer: Bookmakerne bak tidenes største norske turnering

Følg magefølelsen

Kongen av England er et konsept der deltakerne setter et ukentlig spill med minimum 100 kroner innsats basert på 1X2-objekter hentet fra engelsk fotball. Den kupongen med høyest odds hver av de fire konkurranseukene blir premiert med 10 000 kroner. Den som har høyest totaltodds på sine spill i konkurranseperioden vinner hovedpremien på 50 000 kroner. I tillegg til egne gevinster hos bookmakerne i Tallinn selvsagt.

God odds er alltid relativt. Kun om man sammenligner odds finner man ut hvor det er best odds på sine objekter. Bookmakerne i Tallinn har ofte markedets beste odds. I kombinasjon med en godt trimmet magefølelse kan det gi gode utbetalinger. Eller en tittel som Kongen av England.


-Verdi eller magefølelse styres litt av hvilken anledning vi har. Til vanlig jakter jeg verdi når jeg tipper på kamper fra Championship, men i konkurranser som Kongen av England er det heller magefølelsen det går på, sier Varhaug-mannen Eirik Aase.

Spill er flyt og motflyt, som i fotball ellers. Marginer er begge veier. Eller som på fotballspråket. Stang inn og stang ut. En grei beskrivelse av Eirik Aase sin start på reisen mot å bli Kongen av England.

De første tre ukene var litt opp og ned. Litt stang ut, og et par bonger som ikke var i nærheten. Jeg hadde blant annet en 40-oddser, som så ut til å gå inn, men hvor den siste kampen mellom Burton og Blackpool ble utsatt grunnet frossen gressmatte. Derfor ble det ikke noen stor gevinst på den kupongen, forteller Eirik Aase til slutt.

NYHETER