Episode 2: Drama på overtid | Den siste bookmaker

Episode 2 av «Den siste bookmaker»: Drama på overtid

I episode 2 av «Den siste bookmaker» skal vi være med hjem til Jan Svendsen. Det er firmafest, og det står store summer på spill.

Dokumentarserien «Den siste bookmaker» har tatt mål av seg å gi et åpent og ærlig innblikk i forholdene på innsiden av spillbransjen. Og Coolbet gjør det med hud og hår og inviterer filmteamet som følger dem når sjefen, Jan Svendsen, inviterer et knippe ansatte hjemme hos ham privat i Estlands hovedstad Tallinn. Der andre toppsjefer ofte ville bestilt mat hjemkjørt eller kanskje en kokk for å ferdigstille delikatessene, er det Jan selv som står ved grytene denne mandagskvelden.

Gikk du glipp av første episode? Se den her

Letter på sløret

Svendsen rakk nemlig å bli utdannet kokk før han ga seg i kast med spillbransjen for over en mannsalder siden, forteller han når han viser en sjelden privat side i opptakene. Han vokste opp på Averøy på Nordmøre Filmteamet er hjemme hos ham før gjestene kommer, og også disse får seg en overraskelse når sjefen forteller om sin yrkesfaglige utdannelse.

Her får vi også se ham i rollen som far til ettåringen han har med samboeren Inna.

– Det er noe ganske annet å bli far nå enn det var første gang for over 30 år siden, sier han i den andre episoden av «Den siste bookmaker».

Etter at middagen er fortært skal det utspille seg et drama av stor betydning for både Coolbet, deres ansatte og ikke minst deres kunder. Det er mandagskamp i Premier League, en begivenhet som normalt får det til å koke i markedene for pengespill. Bunnplasserte Crystal Palace tar imot topplaget Manchester United hjemme i London, og Jan Svendsen forteller med liv og lyst om hvilke resultater på fotballbanen som vil gi hvilke økonomiske resultater for selskapet.

Blant den fotballinteresserte gjengen av gjester og ansatte, må man spille kortene sine riktig. Det kan ta seg dårlig ut å håpe på et resultat som vil gi Coolbet et dårlig økonomisk resultat.

Coolbets kunder vinner

Og dårlig, det blir det. Verst tenkelige, faktisk, ved at Crystal Palace lenge ser ut til å overraske med seier. Men så snur Manchester United alt på overtid, og det er ett av de verste resultatene Jan Svendsen skisserte i forkant. Coolbet går på en karamell.

– Men kundene vinner, og det er viktig det òg, sier spilltoppen i episode 2 av «Den siste bookmaker».

NYHETER