Episode1: Du er invitert på innsiden av spillbransjen | Den siste bookmaker

Episode 1 av «Den siste bookmaker»: Du er invitert på innsiden av spillbransjen

– Jeg synes det er greit at dere slipper til og viser hvordan vår hverdag er. Det er mange myter om spill, særlig i Norge. Det er myter som er skapt av mennesker som overhodet ikke har peiling, mennesker som ønsker å beskytte monopolet hjemme i Norge.

Slik åpner Jan Svendsen første episode i dokumentarserien «Den siste bookmaker». Svendsen er en veteran i europeisk spillbransje og er nå i sving med sitt andre eventyr i industrien; Coolbet.

Vi møter Jan i hovedstaden i Estland. Det er her Coolbet har hovedkontor, hvor vi innledningsvis får en omvisning på hovedkontoret og treffer nøkkelpersoner i selskapet. Mange skandinaver jobber her, og den danske pokersjefen introduserer Coolbets versjon av det berømte maleriet «Dogs Playing Poker»: De har byttet ut hundene med isbjørner.

Sosialt miljø

Senior brand manager Mikael Mellqvist tegner et bilde av arbeidsmiljøet i Coolbet: Det preges av mye humor og felles sosiale aktiviteter, og karaoke trekkes frem som en høyt verdsatt aktivitet.

– Det er mange offensive og unge folk som jobber her, folk som vil opp og frem, forteller Mellqvist.

– Men ikke alle er like gode i karaoke, legger han muntert til.

Vi skal selvsagt også en tur innom pengene, og møter selskapets Chief Financial Officer Yannick Svendsen. Han er headhuntet til selskapet og har førstehånds kunnskap om bransjen som sønn av selskapets sjef og grunnlegger. Han forteller om oppveksten med en far som alltid har vært levende opptatt av odds og spill. Men han har ikke fått spill inn med morsmelka – moren var nemlig alt annet enn opptatt av spill!

Ingen cowboyer

Flere ansatte kommer inn på mytene sjefen Jan Svendsen innleder episoden med. En av mytene er at spillselskaper har cowboyer sittende i kjelleren for å telle penger, og at alle gevinster utbetales kontant. Det er et helt annet bilde av bransjen som tegnes i serien «Den siste bookmaker».

NYHETER