- Forsøk aldri å vinne tilbake tapte penger - densistebookmaker

– Forsøk aldri å vinne tilbake tapte penger

Det er spillvettregel nummer 4 hos bookmakerne i Tallinn.

– Alle som har spilt poker, casino eller odds har opplevd å tape. Det er da særdeles viktig å ikke forsøke å vinne tilbake tapte penger, sier ansvarlig spill-sjef Geir Rødningsby og legger til:

– Hold deg til de spillplanene du la før du startet. Ikke bli fristet til å tro dette vinner du tilbake med et nytt spill. Satte du et budsjett på 1 000 kroner, og det er borte, skal du gi deg.

Les mer: Starter med Ansvarlig spill-uke

Også her finnes det gode hjelpemidler for å ikke bli fristet til noe som kan være et dumt valg.

– Innskuddsgrense + tapsgrense. Innskuddsgrense er obligatorisk. Med tapsgrense får du ikke muligheten til å forsøke å vinne tilbake tapet ditt om grensen er nådd. Det er et bra verktøy, forteller Geir Rødningsby, men er ærlig når han sier:

– Jeg skulle ønske enda flere satte grensene sine. Derfor håper jeg alle som leser dette, setter av 5 minutter neste gang de logger inn i ansvarlig spill-seksjonen, og kanskje setter tapsgrenser samt sesjonspåminnelse.

– Forsøk aldri å vinne tilbake tapte penger

Les mer: -Lag et spillbudsjett og hold deg til dette! 

Bookmakerne har selv opplevd å være i den situasjonen, der man forsøker å vinne tilbake det man har tapt.

– De aller fleste som har spilt, har nok blitt revet med, og forsøkt å vinne tilbake et tap med å spille mer. Det er aldri en god løsning. I 20-årene spilte jeg selv for mye, og leverte store systemer hver dag. Over tid var regnskapet i 0, men underveis var det mye opp- og ned. Når jeg ser tilbake på den perioden, var det veldig dårlig spillkultur uten budsjett og med liten form for kontroll. Det gikk også ut over jobb- og privatliv. Jeg syns man skal huske på at spill i hovedsak skal være underholdende. Sett en oddskupong som krydrer TV-opplevelsen, slik at du får en ok opplevelse uansett om du treffer eller ei, sier talsmann Mikael Mellqvist og forteller om sitt favorittspill:

– Jeg tester begge lag til å score i 7-8 kamper på kamper som starter samtidig. Hovedgrunnen er at jeg vil at spillet skal vare hele kampen, og dette lever til dommeren blåser uansett. Det gir ekstra spenning og fin gevinst om det går inn. Hvis ikke har jeg uansett hatt det veldig moro og spennende med spillet. Det er min hundrelapp til underholdning i stedet for en tur på kino eller annet.

Les mer: Spill aldri for mer penger enn du har råd til å tape

Fredag skal vi prate om de tre siste spillvettreglene.

NYHETER