- Lån aldri penger for å gamble - densistebookmaker

– Lån aldri penger for å gamble

Her kommer de tre siste spillvettreglene i årets andre Ansvarlig spill-uke hos bookmakerne i Tallinn. 

Regel nummer 5 lyder: Lån aldri penger for å gamble.

Den henger selvsagt litt sammen med regel nummer 3: Spill aldri for mer penger enn du har råd til å tape.

I klartekst betyr disse reglene at har du ikke penger, skal du ikke spille. Da heller selvsagt ikke låne penger for å spille.
– Vi anbefaler igjen spillbudsjett, innskuddsgrenser og tapsgrenser. Det er fine hjelpemidler, og så tenker jeg man også har et ansvar til å si nei om noen spør om å låne penger for å spille. Det er ikke et sunnhetstegn. Som god venn eller familiemedlem skal man si nei da, sier ansvarlig spill-sjef Geir Rødningsby.

Les mer: Spill aldri for mer penger enn du har råd til å tape

Spillvettregel nummer 5 er en særdeles viktig regel. Bryter man den, bryter man som oftest også regel nummer 2, 3 og 4.
– Det er et klart faresignal. Da er man langt unna ansvarsfullt spill. De aller fleste er lært opp hjemme, til at man ikke skal bruke penger man ikke har. Defintivt ikke låne penger til spill. Det er ikke en livsnødvendig ting, som for eksempel det å låne til mat eller andre ting man må ha for å overleve. Spilling skal foregå i kontrollerte former, gjentar Geir Rødningsby.

Les mer: -Lag et spillbudsjett og hold deg til dette!

De to siste spillvettreglene (nummer 6 og nummer 7) har vi også vært innom litt i de ulike artiklene denne uken.

Regel nummer 6:

Vi anbefaler å sette innskudds og/eller tapsgrenser for å gjøre spillingen tryggere. Sett en fornuftig grense som passer dine forutsetninger.
– Dette kan ikke påpekes nok ganger. Ofte tror folk de har tapt mindre enn de har gjort. Med innskudds- og/tapsgrense, kan du ikke tape mer enn det du har satt som grense, sier Geir Rødningsby.

Les mer: Starter med ansvarlig spill-uke

Regel nummer 7:

– Spill skal være undeholdende. Dersom du føler at spillingen slutter å være gøy, ta deg heller en pause fremfor å fortsette spillingen. Du kan ta en pause i alt fra 24 timer opp til 180 dager under “min konto“
– Det er absolutt ingen skam å velge dette alternativet, men i stedet veldig fornuftig. Jeg har selv brukt det for en casinopause en gang. Derfor anbefaler jeg alle som føler de har mistet kontrollen, og gleden over spill, til å trykke på “panikknappen“. Eller sette en spillpause under ansvarlig spill-seksjonen, sier talsmann Mikael Mellqvist fra bookmakerne i Tallinn.

Les mer: Forsøk aldri å vinne tilbake tapte penger

NYHETER