Manchester United snur: Spilltoppen taper stort - densistebookmaker

Manchester United snur: Spilltoppen taper stort

Bookmakeren hadde filmteam i hælene da pengene rant ut med Manchester United og deres mesterlige opphenting.

Under opptakene til dokumentaserien «Den siste bookmaker» oppsto en svært dramatisk kveld for Coolbet-teamet i Tallinn. Selskapets toppsjef Jan Svendsen hadde invitert et knippe kolleger på middag hjemme privat. Anledningen var mandagskampen i Premier League mellom Crystal Palace og Manchester United i begynnelsen av mars. Topplag mot bunnlag er potensielle tapsbomber for bettingselskapene.

– Riskprofilen vår sier at vi skal ha mye høyere odds på favorittene enn våre konkurrenter, forklarer CFO Yannick Svendsen.

Fikk du med deg første episode av «Den siste bookmaker»?

Taper med Manchester United-seier

Majoriteten av spillene settes gjerne på favoritten, slik at det blir mange utbetalinger når denne innfrir. Et kvarter før start i kampen anslår Jan Svendsen at de taper 18 000 euro med United-seier, og vinner 29 000 euro om bunnlaget Crystal Palace enten vinner eller holder giganten til uavgjort.

Under middagen i forkant er det en spent atmosfære hjemme hos Jan Svendsen. Følelser og sympatier må holdes i sjakk. Selskapets Senior Brand Manager Mikael Mellqvist må legge en demper på seg selv og sitt intense kjærlighetsforhold til Manchester United. Svendsen orker ikke jubelrop for United-scoringer som betyr tapte penger for firmaet.

Det skal uansett vise seg å være lite å juble for for Mellqvist og andre United-fans. Det ser tidlig ut som det kan bli de store overraskelsenes kveld når Andros Townsend sender hjemmelaget foran etter bare 11 minutter. Når så Patrick van Aanholt dobler ledelsen like etter pause, ser det blytungt ut for de røde. Coolbet-gjengen ser imidlertid en mulig storgevinst med «lilleputtens» mulige seier.

– Dette er United i et nøtteskall under Mourinho. Det er grått og kjedelig, sier en resignert Mellqvist, mens de andre ser at Coolbets egne spillere begynner å laste inn på United i livespillene som tilbys. Det tilbys solide odds på at de røde skal klare å snu kampen – og det vil eventuelt bli dyrt for spillselskapet.

Manchester United snur

Også gjør de nettopp det. Chris Smalling reduserer og Romelu Lukaku utligner. Det er et kvarter igjen. Det verste resultatet for en bookmaker rent økonomisk er 4-2 til en favoritt, og når Nemanja Matic får drømmetreff på overtid er marerittet en realitet: Storfavoritten Manchester United har snudd oppgjøret i London (2-3) og Coolbet må punge ut til alle som spilte på dem både før og underveis i kampen.

Her kan du se høydepunkter fra kampen hos TV 2

Coolbet-sjefen er blek, men fattet. Han vet han må grave dypt i lommene for å gjøre opp sine mange, tapte veddemål denne mandagskvelden.

– Det så ut som vi skulle slippe unna i dag. Da hadde vi tjent 25 000 euro, nå taper vi kanskje 20 000 i stedet, kanskje mer siden det er mange mål og mye action, sier han, og får mistanken bekreftet når han får nye data tilsendt på telefonen.

– Du kan legge på 20 000 til på de tapene. Det er surt. Det er alltid surt når de kommer på slutten. Men det er hyggelig at kundene vinner. Det er viktig, det òg.

Coolbets dokumentarserie «Den siste bookmaker» kan du følge i flere kanaler:

Facebook

Instagram

YouTube

 

 

 

 

 

 

NYHETER