Provosert bookmaker-Mikael slår tilbake etter NRK-program

«Pisser på min integritet i kampen mot spillavhengighet»

Den siste bookmakers talsmann, Mikael Mellqvist, mener flere av påstandene, som i beste NRK-sendetid ble rettet mot spillselskapet, IKKE har rot i virkeligheten. 

Videoklippet øverst i artikkelen stammer fra episode 3 i dokumentaren om Den siste bookmaker, «Coolbet setter alltid ansvarlig spill først».

Her møter vi teamleder-Geir, som på flere vis understreker spillselskapets forebyggende arbeid mot spillavhengighet, men også noen av Mikael Mellqvists budskaper i kommentaren nedenfor.  Her er Mikaels kommentar:

Den siste bookmakers talsmann, Mikael Mellqvist.

Etter å ha sett NRK-Debatten 4.april kveld, sitter jeg igjen med en sterkt provoserende følelse. Hovedgrunnen til denne provokasjonen er argumentet til AP-politiker Anette Trettebergstuen, hvor hun kommer med et meget sterkt utsagn mot min sjef, Jan Svendsen:

«Dere bedriver aggressiv markedsføring, og ringer opp spillavhengige kunder som har vært på behandling og skal få de til å spille igjen». 

Denne påstanden har ingen rot i virkeligheten, og viser nok en gang at norske politikere ikke har noen som helst innsikt i hva vi som selskap gjør i kampen mot spillavhengighet.

I tillegg pisser det på min integritet og det arbeidet jeg og flere andre i selskapet gjør i denne kampen. For dere skal vite det: Vi ønsker ikke at noen skal spille for så mye penger at de havner i en håpløs situasjon.

Bakgrunnen for engasjementet

Årsaken til at jeg lar meg provosere ekstra mye, er at jeg personlig jobber med temaet ansvarlig spill hos Coolbet hver eneste dag. Jeg har sittet i utallige timer og drevet research, satt meg inn i temaet spillavhengighet og har selv personer i nær omgangskrets som er spillavhengige.

Dette gjør at jeg tar temaet enda mer personlig, og legger ned mye arbeid for at vi i Coolbet skal være gode på området ansvarlig spill, og ikke la kunder spille for mer enn de har råd til.

Noen vil nok kanskje si at det er dobbeltmoralsk av meg å jobbe i spillbransjen når jeg mener som jeg gjør, men faktumet er at majoriteten av kundene våre – faktisk så lite som 0,5 prosent av ALLE våre kunder som har satt inn penger på spillekontoen sin, har fått stengt kontoene sine for spillavhenghighet. 

Vi har i tillegg mange verktøy som kundene selv kan benytte seg av, hvor de kan sette daglige, ukentlige og månedlige taps og/eller innskuddsgrenser, og man kan også ta en kortere eller lenger pause fra 24 timer opp til 180 dager, hvor man stenger seg ute fra våre produkter.

– Alle blir ikke spillavhengige

Det er selvsagt trist å se personer som Ståle Matre havne så ned i gjørma som han har gjort, og det er trist at noen blir spillavhengige. Men det betyr ikke at alle blir spillavhengige, på lik linje som at ikke alle som drikker alkohol blir alkoholikere, som også er en alvorlig avhengighet.

Det må gjøres mye mer i arbeidet mot spillavhengighet. Norsk Tipping sier de tar dette på alvor, men bruker 0,29 prosent av årsresultatet sitt på tiltak mot spillavhengighet. Dette synes jeg er på grensen til å bli tragikomisk, når hovedargumentet deres i spilldebatten er å verne om de avhengige.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DISKUTERTE SPILLAVHENGIGHET: Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping og Jan Svendsen, grunnlegger og styreleder i Coolbet, var blant gjestene i NRK-programmet Debatten. Foto: Skjermdump NRK

 

Er Norge glupere enn alle andre land?

Jeg mener at den beste måten å verne om de spillavhengige på, er å åpne for et lisensiert marked i Norge. Du spør garantert hvorfor, så jeg skal gi et godt argument nedenfor.

Per dags dato så klarer ikke den norske stat med Lotteritilsynet i spissen, å forhindre utenlandske spillselskaper å tilby spill til norske kunder. Da mister man også kontrollen over de spillavhengige som ikke spiller såkalt «lovlig» i Norge.

Med et lisensiert marked, kan man skape den perfekte plattformen for å hjelpe de spillavhengige, nemlig et nasjonalt selvekskluderingsregister. Per dags dato er det et lisenssystem i så å si alle land i Europa utenom Norge.

Tar alle de andre landene feil om at et lisensiert marked er veien å gå, eller er Norge smartere enn alle andre?

Til info:

Vi driver også med forebyggende arbeid for kunder vi er bekymret for. Vi har ukentlige møter hvor vi går i gjennom disse kundene, hvor vi ender opp med å sende informative mailer om ansvarlig spill. I andre tilfeller ringer vi kunder for å ta en alvorligere prat dersom det er nødvendig.

Trykk på denne linken for å se det aktuelle NRK-innslaget. 

 

NYHETER