Trøndersk pokerkonge: – Skal du slå meg, må du ha j*vlig mye flaks!

Pokerkonge fra Trøndelag: – Skal du slå meg, må du ha j*vlig mye flaks!

«Æ e trønder æ, å herregud kor tøff æ e», lyder en velkjent sangstrofe fra en av Midt-Norges store sønner. Men hvem kan vise til de største pokermusklene, når selveste Kommunepoker inntar Trøndelag?

Ja, det er sommerhøytid om dagen, og mange trøndere har byttet ut trivelige Trøndelag med palmesus, kalde drinker og stekende sol.

Fra Værnes fraktes for eksempel et hopetall av de som snakker med tykk l, til en deilig og velfortjent tilværelse i feriemetropolen noen vil kalle Gran Harry. Rettere sagt: Gran Canaria!

Men: det er ikke bare joviale mennesker, et merittert fotballag og verdens lengstlevende pop- og rockekonkurranse som er å finne i den nordligste delen av Sør-Norge. År etter år.

Kommunepoker vender tilbake

Nå ruller nemlig lavterskel-turneringen Kommunepoker inn i Trøndelag, som siden i fjor er blitt enda større.

Ikke bare har det prestisjefylte online-mesterskapet blitt kongerikets mest populære av slaget, men også fylkene Sør- og Nord-Trøndelag er blitt gjenforent!

Det innebærer en skjerpet konkurranse rundt tittelen: «Trøndelags beste pokerspiller».

– Det som er bra med Kommunepoker, er at du får en god sjanse til å komme deg til et mesterskap. Men skal du slå meg, må du ha j*vlig mye flaks, sier Emil Solberg.

I fjor gjorde den selvsikre firebarnsfaren først hjemkommunen Hemne til sitt pokerrike. Mannen, som til daglig driver et byggentreprenørfirma på Kyrksæterøra – stedet som for øvrig har fostret en haug med dyktige fotballspillere – måtte da nedkjempe blant andre «The god84».

Solberg jaget lenge den «gudommelige» chipleaderen på tålmodig vis, inntil han sikret stacken, tittelen, hederen og billett til fylkesfinalen.

Nedkjempet rival på rival …

Der møtte han åtte andre lokale vinnere fra Sør-Trøndelag.

– Jeg startet litt opp og ned rundt average. Jeg syns det tok seg opp bra da det ble finalebord. Jeg var da nummer 2 på chipcount, og begynte å slå ut spillere. Chipleader doblet en annen. Da ble vi tre som var ganske jevne. Jeg fikk derimot overtaket, og økte jevnt og trutt. Slo ut fire eller fem av mine åtte motstandere.

– Vinnerhånda ble A-A mot 10-Q, sa fylkesmester Solberg da triumfen var et faktum – og hyllet samtidig konseptet som er på «alle» kortspilleres lepper om dagen.

– Det er litt artig å være fylkesmester online. Jeg spiller mest live. Av og til på nett. Det er mange folk som spiller, og det er mange tilbydere. Det må være et godt konsept for at det skal slå an, forteller Solberg.

Fornuftige Eggen-ord …

Så får alle pokerentusiaster være bevisst det den karismatiske, trønderske folkehelten, Nils Arne Eggen, uttalte gjentatte ganger, dog i overført betydning i denne sammenhengen.

– De viktigste kampene er de som ikke er spilt!

PS: Olav Fausa vant fylkestittelen i Nord-Trøndelag i fjor. 29-åringen hentet først hjem Kommunepoker-tittelen i Nærøy, før han sikret billett til landsfinalen til Tallinn gjennom å vinne fylkesfinalen mot de andre lokale vinnerne fra hjemfylket.

Se mer av den «Den siste bookmaker»:

 

Velkommen på innsiden av spillbransjen – episode 1

Manchester United snur – spilltopp taper stort – episode 2

Coolbet setter alltid ansvarlig spill først – episode 3

Full krig – episode 4

Ren magi i poker-NM – episode 5

Coolbet elsker engelsk fotball og MGP episode 6

Coolbet Opens første utgave episode 7

Coolbet Open og Kommunepoker episode 8 

Coolbet tar med vinnerne på slottsferie episode 9

Fersk NM-vinner i flaks: – Herregud, jeg er «shaky» episode 10

Rå tipping fikset guttedrøm og tur til Las Vegas episode 11

«En kvart million kroner står på spill, stemningen er til å ta og føle på» episode 12

Bookmaker-Anders om Poker-NM i Dublin; Det har vært en helt utrolig uke episode 13

Thomas (23) måtte le av limo-sjåførens Las Vegas-hyllest, men så … episode 14

Startet tippelag for å realisere guttedrømmen – så skjedde det utrolige! – episode 15

 

«Den siste bookmaker» i sosiale medier:

 

Facebook

Instagram

YouTube

NYHETER