Guide: Slik får du mest ut av fotballturen til England | Den siste bookmaker

Slik får du mest ut av fotballturen til England

Hvert eneste år drar titusener av nordmenn på fotballreise til England, og da vil du ha best valuta for investeringen. Bookmaker-Mikael har rundet 100 kamper på de britiske øyer og vært på hele 64 arenaer.

Vi sjekket om Mikael hadde noen gode råd etter at han hadde besøkt Southampton med hele 40 kunder fra Norges beste bookmaker.

– Start planleggingen tidlig. Flypriser øker mot slutten, og hoteller blir fullbooket, sier Mikael Mellqvist og er ikke så bekymret for TV-kamper.

– Ofte kan du tolke deg frem til hva som blir søndagskamper og mandagskamper. Og selv booker jeg nesten alltid fredag-mandag. Da er det ikke så farlig om det blir lørdagskamp eller søndagskamp. Jeg tar en ny kamp i farten.
England er veldig fint sånn. Det er kamper fredag kveld, hele lørdag og flere på søndag også.

– Og har du base i London, Liverpool eller Manchester – så har du gode muligheter å ta deg til andre byer frem og tilbake. Det går raskt i England og tog er et nydelig transportsmiddel. Her kan det også være lurt å booke i forveien, sier Mikael.

Billetter kjøper bookmakeren gjennom klubbene eller et reiseselskap.

– Jeg leser ofte tråder på Facebook der folk har kjøpt av folk i Norge, og så ikke fått billett. Det er mye lureri der ute, så vi betaler heller litt ekstra for tryggheten at vi har billetter. Jeg har 116 kamper i England og aldri opplevd tull med våre billetter, sier bookmakeren.

Selv heier han på Manchester United, men som banehopper har han selvsagt vært på Anfield, Etihad, Emirates og mange – mange flere.

– Eneste laget jeg mangler i Premier League er Newcastle og de skal være en av de beste stadionene å besøke, så jeg gleder meg til å besøke de. Men ellers er min oppfatning at Premier League og de aller største lagene er oppskrytt. Stemningen var bedre før, nå er det masse turister. Lavere divisjoner har ofte mer sjel og stemning, og der får du oppleve den engelske fotballkulturen. Kom tidlig til byen du skal se kamp, se om du kan få plass på den lokale puben til hjemmefansen og bare sug inn stemningen. Engelskmenn er veldig hyggelig og i lavere divisjoner elsker de når du forteller at du kommer fra Norge og skal se Tranmere, Morecambe eller en annen godbit.
United og Liverpoolfans er for eksempel ikke alltid like glad i nordmenn, det er blitt litt for mye med tusenvis av nordmenn over hver helg.

– Verste eksempelet jeg har opplevd var en turist fra Kanada. Han satt foran meg når Manchester United møtte Arsenal og startet med å heie på Arsenal i en Unitedseksjon, for å så spørre.
Hvilket lag er Arsenal? Er det de røde eller de blå?. Det er for mye kommersielt i toppen og når en normal kampbillett til Southampton-West Ham har 50 pund som pålydende fra klubben (over 600 kroner), så blir det tøft for de lokale. I juletider var det flere tusen tomme seter i denne uhyre viktige bunnkampen, sukker Mikael.

Mikaels topp 3 i London:

1. Favoritthotellet mitt er Courthouse. 10 meter fra Carnaby Street og 50 meter fra Regent Street.
Her kan du faktisk ta en drink i en av de gamle fengselscellene.
Klassehotell og verdt prisen.

2. Harrods og sjokoladen Patchi. Ikke prøvd den sjokoladen ennå? Den er fra Libanon og verdens beste (i følge meg). Dyr, men verdt hver krone. Ett av veldig få steder i Europa du kan kjøpe den er på Harrods, så alltid innom der.

3. Mat. London har så mye å by på at det er umulig å bare velge en.
Jeg elsker asiatisk og både Kimchee (koreansk) og Kintan (japansk) er ypperlige med hyggelige priser. Skal du unne deg litt ekstra. Gå på Gaucho og spis verdens beste pølser som forrett og så biff i Swallow Street. 10 meter fra Regent Street, helt nydelig etter en dag med shopping.

Mikaels topp 3 i Manchester:

1. Wings. Ikke alle kjenner til eller finner denne perle, men favorittrestauranten til Wayne Rooney og mange andre fotballspillere. Ligger i Lincoln Square, men ikke alle taxisjåfører vet om den en gang
Ta utgangspunkt i Armanibutikken i Manchester og gå ut utgangsdøra, rett over veien og 50 meter opp så har du perlen. Ikke bra skiltet heller, så vær våken. Får du ikke bord så spis under Armanibutikken. Australasia er fantastisk med utsøkte drinker og mat, men høy prisklasse.

2. Fotballmuseet. Dette var tidligere gratis, men fra 2019 så må man betale en inngangspris. Men absolutt verdt det. Les mer: https://www.nationalfootballmuseum.com/
De har mange godbiter i shoppen, så fint for gaver til fotballfrelste hjemme.

3. Trafford Centre. Fantastisk kjøpesenter, med et lite legoland for barn og store samt arkitektur du må se.

Mikaels topp 3 i Liverpool:

1. Alma de Cuba. Her snakker vi herlig mat og drinker. Lokalet er en gammel kirke og helt fantastisk. Reserver bord: https://www.alma-de-cuba.com/

2. Albert Dock. Nydelig område med mye sjel og historie. Bykjernen i Liverpool er også veldig fin å vandre rundt i.

3. Hilton City Center. Dyrt hotell midt i byen, men strålende beliggenhet og knallservice.
Hotell Tia som drives av Ragnhild Lund Ansnes har alt fotballfans ønsker og masse sjel, så må testes om du er Liverpoolsupporter.

5 tips:

1. Book tidlig. Vurder SAS Plus om du reiser med SAS – ofte ikke mer enn 900 kroner dyrere og for det så for du 2 måltider/gratis drikke ombord. Fast track, ekstra bagasje og lounge på Heathrow.

2. Kjøp billetter direkte av klubben eller reisebyrå med god omtale.

3. Invester i hotell og beliggenhet. Min første tur til England ble booket av reisebyrået til Hjemmet Mortensen (som det het den gangen) og jeg fikk hotell i Manchester eller var vel en liten landsby 15 kilometer utenfor byen. Vegg til vegg-tepper overalt og jeg kunne høre alle aktiviteter fra romnaboen. Aldri mer. Jeg er lei av taxi i England, og vil kunne bruke beina.

4. Bruk tog som transportmiddel mellom ulike byer.

5. Ta en kamp i lavere divisjoner. Best stemning og fotballsjel her.

 

Se mer av den «Den siste bookmaker»:

Velkommen på innsiden av spillbransjen – episode 1

Manchester United snur – spilltopp taper stort – episode 2

Coolbet setter alltid ansvarlig spill først – episode 3

Full krig – episode 4

Ren magi i poker-NM – episode 5

Coolbet elsker engelsk fotball og MGP  episode 6

Coolbet Opens første utgave  episode 7

Coolbet Open og Kommunepoker  episode 8

Coolbet tar med vinnerne på slottsferie – episode 9

Fersk NM-vinner i flaks: – Herregud, jeg er «shaky»  episode 10

Rå tipping fikset guttedrøm og tur til Las Vegas  episode 11

«En kvart million kroner står på spill, stemningen er til å ta og føle på»  episode 12

Bookmaker-Anders om Poker-NM i Dublin; Det har vært en helt utrolig uke  episode 13

Thomas (23) måtte le av limo-sjåførens Las Vegas-hyllest, men så …  episode 14

Startet tippelag for å realisere guttedrømmen – så skjedde det utrolige! – episode 15

Utmerkelsen «alle» jakter – men som bare én kan vinne – episode 16

«Den siste bookmaker» i sosiale medier:

Facebook

Instagram

YouTube

NYHETER