- Spill aldri for mer penger enn du har råd å tape! - densistebookmaker

– Spill aldri for mer penger enn du har råd å tape!

Spill aldri for mer penger enn du har råd til å tape lyder spillvettregel nummer 3.

Det er dag 3 i bookmakernes Ansvarlig spill-uke, og vi skal snakke om spillvettregel 3.

Den lyder: Spill aldri for mer penger enn du har råd å tape!

– Det høres veldig opplagt ut, men dessverre er det noen som ikke holder seg til denne regelen. Dag 2 snakket vi om budsjett. Det kan være en sak som gjør at du unngår å spille for mer enn du har råd til. Har du et budsjett, har du også bedre kontroll på økonomien. Det viktigste hjelpemiddelet er uansett innskuddsgrenser. Har du 1 000 kroner å spille for i måneden, setter du 1 000 kroner som innskuddsgrense i måneden, forklarer Geir Rødningsby.

Hos bookmakerne i Tallinn var det som første selskap med lisens på Malta obligatorisk med innskuddsgrenser for alle norske kunder.
– Våre kunder var veldig positive til denne endringen, forteller ansvarlig spill-sjef Geir Rødningsby.

Les mer: Starter med Ansvarlig spill-uke

Tapsgrense

Mange kunder velger å operere med en tapsgrense, og får da ikke spilt videre når denne er nådd.
– Det er et fint hjelpemiddel som mange benytter seg av, men vi skulle gjerne sett at enda flere benyttet seg av dette hjelpemiddelet, sier Geir Rødningsby.

Les mer: Lag en spillbudsjett – og hold deg til dette

Det finnes også mange andre tiltak i ansvarlig spill-seksjonen.

– Panikk-knapp eller selvekskludering skal man ikke være redd for å bruke, om man føler man har dårlig kontroll. Det å ta en pause er en spillvettregel vi skal snakke om senere i uken også. Sesjonspåminnelse er noe som også er fint å ha. Her har vi satt den på 30 minutter. Det er en grunn til at casinoene i Las Vegas ikke har en eneste klokke synlig i spillokalene. Du aner ikke hvor lenge du har spilt eller hvor mye klokken er. Vi anbefaler at folk benytter seg av dette verktøyet, så man ikke blir sittende timesvis, sier talsmann Mikael Mellqvist fra bookmakerne i Tallinn.

Torsdag skal vi se nærmere på spillvettregel nummer 4.

NYHETER