Norsk idrett går glipp av millioner - densistebookmaker

Norsk idrett går glipp av millioner

Coolbet og internasjonale spillselskaper har viljen og midlene til sponsing av idretten –  eliteutøvere såvel som barn og unge. Men de får ikke lov.

Enerettsmodellen med et såkalt spillmonopol gjør at internasjonale spillselskaper er bundet på hender og føtter i sin profilering i Norge. Det gjør at markedsbudsjettene i all hovedsak brukes på online- og TV-reklame fremfor sponsing av idretten. Coolbets Senior Brand Manager Mikael Mellqvist ville mye heller brukt pengene på norske idrettsfolk som vil opp og frem.

Mikael Mellqvist i Coolbet.

– Vi har et fantastisk godt samarbeid med bokseren Kevin Melhus og rallykjøreren Eyvind Brynildsen. Og av helt ny dato er vår sponsoravtale med med snøscooterkjører Stian Pedersen samt CrossFit-laget Maxpuls Spartans.
– Vi skulle gjerne hatt flere, men regelverket i Norge gjør at vi ikke kan sponse idrettsfolk i det omfanget vi har lyst til – og mange har behov for, sier Mellqvist.

Rush av henvendelser

Han understreker at han slett ikke bare tenker store profiler. Coolbet sponser kanskje vel så gjerne fotballag nederst i divisjonssystemet eller barn og tenåringer i breddeidretten.

Den siste bookmaker: Første episode

– Vi får henvendelser nesten ukentlig fra alle slags miljøer i idretten. Folk fra ulike idretter og på veldig ulike nivåer kontakter oss for å høre om vi kan bidra, sier Mellqvist.

For hans konkurrenter og kolleger i bransjen er situasjonen den samme. Slik er det adskillige ballbinger som ikke blir bygd og elitekarrierer som ikke får støtten som trengs. Sponsing av store idrettsprofiler passer som hånd i hanske i deres planer for markedsprofilering og rause budsjetter må kanaliseres til andre.

Les også: – Bookmakerne blir borte. Vi er de siste igjen.

Glad for sponsoravtale

En av dem som har nytt godt av samarbeid med internasjonale spillselskaper, er rallykjøreren Eyvind Brynildsen (30). Han tok sin første VM-seier tilbake i 2009. Det siste året har han kjørt for Coolbet, og er full av lovord om hva det tilfører hans team og karrierevei.

– Samarbeidet med spillselskaper har løftet min karriere og gjort min satsing mulig. Jeg skjønner godt at flere toppidrettsutøvere banker på døra hos disse selskapene, som for meg har vært en perfekt samarbeidspartner, sier Brynildsen.

Her kan du se hans rekordhopp på 45 meter fra 2006:

– Spillselskapene vil gi tilbake til idretten på lik linje med Norsk Tipping. Jeg er ikke redd for å de «skumle» nettsidene det skremmes mot og har inntrykk av at Norsk Tippings tilbud kan være vel så problematiske for de som har spillproblemer. Apparatet for å håndtere spillproblemer og fokuset rundt dette er mye større hos internasjonale spillselskaper, fortsetter Brynildsen. Han vektlegger det innblikket han ble gitt i bransjen spesielt og sin avtale spesielt før han tok en endelig beslutning om å inngå en avtale.

NYHETER