Ansvarlig spill-uke hos bookmakerne - densistebookmaker

Ansvarlig spill-uke hos bookmakerne

Bookmakerne i Tallinn starter opp årets andre Ansvarlig spill-uke. Fokuset rettes mot innskuddsgrenser, spillvettregler og at pengespill skal være underholdning.

Bookmakerne i Tallinn hadde sin første ansvarlig spill uke i februar. Dette er et tema som skal løftes fram to ganger i året. I 2020 er kanskje spillvettregler ekstra viktige å ha i bunn for alle spillere som søker underholdning og spenning.

– Ansvarlig spill-uke er ment som et tiltak for å få mer fokus på spillvettreglene og hvilke tiltak og hjelpemidler som finnes. Vi kommer til å ha to slike uker i året. I koronaåret 2020 føler vi det er ekstra viktig, at våre kunder for eksempel setter fornuftige innskuddsgrenser månedlig målt opp mot inntekten, sier ansvarlig spill-sjef Geir Rødningsby fra bookmakerne i Tallinn.

Han forteller at ideen er hentet fra England, der bookmakerne har testet dette med hell.

7 spillvett-regler

På Den siste bookmaker skal vi denne uken presentere de syv spillvett-reglene. Samt fortelle litt hva bookmakerne gjør på dette temaet.
– Vi var første selskap med obligatoriske innskuddsgrenser for alle nordmenn. Dette ble innført før julen i fjor, og er et bra tiltak. Vi anbefaler alle å sette en fornuftig grense som gir mening sammenlignet med hva man har i inntekt, sier Geir Rødningsby.

Han beskriver ellers sin jobb-hverdag slik:

– Min jobb er å kartlegge, finne problemspillere eller potensielle problemspillere, og gjøre preventive tiltak som kan hjelpe kunden. Utover dette er mitt ansvar å sørge for at alle våre ansvarlig spill-verktøy fungerer. Dessuten komme opp med nye idéer og strategier til ansvarlig spill. Med hjelp fra vårt ansvarlig spill-team, forteller Rødningsby videre.

Flere verktøy

Hver måned kontakter han et titalls kunder, men det er mye som gjøres fra første stund kundene kommer inn til Norges beste bookmaker.

– Når de registrerer seg må de sette en innskuddsgrense. Kunden får også vår velkomstmail som omtaler ansvarlig spill, og har en link direkte til vår ansvarlig spill-side, forklarer Geir Rødningsby.

Bookmakernes ansvarlig spill-sjef har flere ting han syns alle spillere bør være obs på.
– Tapsgrense synes jeg vi bør nevne, og kanskje sesjonspåminnelse også. Den er frivillig og kan skrus av eller på når som helst. Den viser hvor lenge du har vært aktiv, hvor mye du har vunnet/tapt i perioden, og gir deg et tydelig valg om å fortsette eller logge ut. Dette er gode verktøy de aller fleste bør benytte seg av, påpeker Geir Rødningsby.

18-årsgrense

I sosiale medier har du sikkert sett de syv spillvettreglene, og vi skal ta for oss nummer 1 i dag.

Du må være minst 18 år for å få spille.

– Det er en klar lisensregel, og like naturlig som man må være 18 år for å kunne få lappen på bil. Man må være 18 år for å kunne åpne konto og spille, forklarer Geir Rødningsby.

Det finnes også en uskreven regel i spillbransjen, at man kun skal benytte seg av folk over 25 år, som ser minst så gamle ut i reklamefilmer og reklameplakater.

Spill er nemlig ikke for barn og ungdom, men først når du går inn i det voksne livet som 18 åring.

NYHETER