Starter med Ansvarlig spill-uke - densistebookmaker

Starter med Ansvarlig spill-uke

Bookmakerne i Tallinn har innført obligatoriske innskuddsgrenser for alle norske kunder. Denne uken blir den første Ansvarlig spill-uke.

– Ansvarlig spill-uke er ment som et tiltak for å få mer fokus på spillvettreglene og hvilke tiltak/hjelpemidler som finnes, sier ansvarlig spill-sjef Geir Rødningsby fra bookmakerne i Tallinn.

Han forteller at ideen er hentet fra England, der bookmakerne har testet dette med hell.

7 spillvett-regler

På Den siste bookmaker skal vi denne uken presentere de syv spillvett-reglene. Samt fortelle litt hva bookmakerne gjør på dette temaet.
– Vi er første selskap med obligatoriske innskuddsgrenser for alle nordmenn. Dette ble innført før jul og er et bra tiltak. Vi anbefaler alle å sette en fornuftig grense, sier Geir Rødningsby.

Han beskriver ellers sin jobb-hverdag slik:

– Min jobb er å kartlegge, finne problemspillere eller potensielle problemspillere, og gjøre preventive tiltak som kan hjelpe kunden. Utover dette er mitt ansvar å sørge for at alle våre ansvarlig spill-verktøy fungerer. Dessuten komme opp med nye idéer og strategier til ansvarlig spill. Med hjelp fra vårt ansvarlig spill-team.

Flere verktøy

Hver måned kontakter Geir et titalls kunder, men det er mye som gjøres fra første stund kundene kommer inn til Norges beste bookmaker.

– Når de registrerer seg må de sette en innskuddsgrense. Kunden får også vår velkomstmail som snakker om ansvarlig spill, og har en link direkte til vår ansvarlig spill-side, forklarer Geir Rødningsby.

Bookmakernes ansvarlig spill-sjef har flere ting han syns alle spillere bør være obs på.
– Tapsgrense synes jeg vi bør nevne, og kanskje sesjonspåminnelse også. Den er frivillig og kan skrus av eller på når som helst. Den viser hvor lenge du har vært aktiv, hvor mye du har vunnet/tapt i perioden, og gir deg et tydelig valg om å fortsette eller logge ut. Dette er gode verktøy de aller fleste bør benytte seg av, påpeker Geir Rødningsby.

18-årsgrense

I sosiale medier har du sikkert sett de syv spillvettreglene, og vi skal snakke om nummer 1 i dag.

Du må være minst 18 år for å få spille.

– Det er en klar lisensregel, og like naturlig som man må være 18 år for å kunne få lappen på bil. Man må være 18 år for å kunne åpne konto og spille, forklarer Geir Rødningsby.

Det finnes også en uskreven regel i spillbransjen, at man kun skal benytte seg av folk over 25 år, som ser minst så gamle ut i reklamefilmer og reklameplakater.

Spill er nemlig ikke for barn og ungdom, men først når du går inn i det voksne livet som 18 åring.

 

 

NYHETER